Svenska NaturTak erbjuder bl.a


-försäljning av komponenter till gröna tak

-planering av gröna tak

-anläggning av gröna tak

-underhåll av gröna tak

-växtväggar

Odling av sedummattor och sedumskott sker på vår anläggning strax söder om Malmö, mitt i en av Nordeuropas främsta tillväxtregion.

Gröna tak förser oss inte enbart med ökad livskvalitet utan hjälper också till att återskapa miljön som vi alla lever i. De tillvaratar nederbörd, renar, kyler luften och återskapar ett naturligt ekosystem där våra byggnader har tagit vid. Genom att återföra en del av vad naturen gav oss hjälper varje grönt tak till att säkerställda framtiden för alla. Det finns ett stort urval av gröna taklandskap tillgängliga som passar alla behov.

Ett grönt tak absorberar upp till 99 % av nederbörden och avdunstar näst intill allt vatten beroende på klimat och årstid. Tätskiktet minskar värmeinstrålningen, skyddar mot UV-ljus och skyddar mot mekaniska skador på tätskiktet vilket genererar ökad livslängd på tätskiktet. Gröna tak isolerar bra och minskar uppvärmningskostnader under vintern och nedkylningskostnader under sommaren.

Moderna gröna tak har blivit lagda i nästan 40 år och många forskare anser att påkostade installationer håller mer än 50 år innan de behöver bytas ut.

Optigreen (Optigrün international AG) var ett av de första företag på marknaden som kunde erbjuda ett komplett system med gröna tak. Detta gör att Optigreen idag har 40 års erfarenhet och är marknadsledande inom området i stora delar av Europa. I deras arbete med gröna tak tar de fasta på det senaste inom forskning och arbetar ständigt med utveckling.

Optigreen står för kvalitet, effektivitet och god service. De använder miljövänliga och naturliga produktval för att bevara miljön. År 2013 omvandlade Optigreen mer än 2 miljoner m2 takyta till gröna tak årligen och trenden är ökande.
Nu hittar du oss även på Facebook!
 


 
     
Senaste nytt  

2016-12
Tecknar avtal med NCC angående Herrestorpsskolan i Vellinge, installation 2017-2018 yta ca 3000kvm

2016-12
Tecknar avtal med JSB Syd på sedumtak i Svedala. Projekt Segehus, yta ca 440kvm installation våren 2017


2016-11
Installation av sedumtak 80mm tjockt, Hyllievångskolan i Malmö, beställare Byggnadsfirman Otto Magnusson AB


2016-10
Byggfirman Hem1 Sydost beställer sedum tak till villa i Blekinge yta 190kvm, anläggning Q2 2017


2016-09
Installation av sedumtak, Karstorpsskolan i Lomma yta ca 2600kvm, beställare MVB Syd AB


2016-09
Tecknar 4 avtal med HA-Bygg på sedumtak, yta totalt ca 650kvm, installation 2017


 
      
All photos copyright © by Optigreen
Site hosted and created by bafox